Wie wij zijn

Muriel

Muriel Gijsbers

Coach/psycholoog

Met veel plezier werk ik als Arbeidspsycholoog en ben ik een aantal jaren geleden mijn adviesbureau Onwork Arbeidspsychologie gestart. Ik heb me gespecialiseerd in het gedrag, het denken en de capaciteiten van werkende en lerende mensen en alles wat daarmee te maken heeft.

Wat maakt je gelukkig

Het daagt mij uit om in gesprek en met behulp van professionele testmethodes en instrumenten een lastige puzzel op te lossen en de kern van vraag of probleem te vinden. Het is leuk om te ontdekken hoe verrassend de uitkomsten van een onderzoek kunnen zijn. Wat maakt je eigen en bijzonder en welke mogelijkheden of kansen biedt dat? Wat maakt je gelukkig of wat zit je in de weg en hoe kan je daar anders mee omgaan? Waarom is het maken van een keuze zo moeilijk en waar komt dat door? Dit soort vragen maakt mijn vak boeiend. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat mensen mij in vertrouwen nemen en hun persoonlijke verhaal vertellen. Het biedt veel openingen. Het is bijzonder om te zien hoe mensen zichzelf hier ook door motiveren.

Individueel onderzoek & het werken in groepsverband

Tot voor kort ging ik individueel met mensen aan de slag bij vragen over het maken van een keuze voor een studie, een beroep of t.a.v. de loopbaan. Om studie- en beroepskeuzeadvies voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken, ontstond gaandeweg het idee om met Anneke Brouwer een workshop te ontwikkelen die alle voordelen combineert van individueel onderzoek en het werken in groepsverband. Vanuit verschillende invalshoeken vult onze expertise elkaar goed aan en dat geeft de workshop een eigen ‘touch’. Alle relevante informatie komt aan bod en wordt meegenomen in de analyse.

Juiste conclusies

Als arbeidspsycholoog ben ik dagelijks bezig met het beroepsmatig functioneren. Afhankelijk van de vraag kijk ik bijvoorbeeld of een sollicitant geschikt is voor een functie binnen een bepaalde organisatie en cultuur; wat brengt een werknemer met zich mee om de baan met plezier en succes in te vullen, wat zijn belemmeringen en hoe kan iemand zich verder ontwikkelen. Ik merk dat deze kennis en ervaring als zeer waardevol wordt ervaren. Door de verbinding met de praktijk gaat de stof leven. De deelnemers leren verbanden leggen en daardoor bewust kiezen. Tezamen met de resultaten op de verschillende professionele tests is het mogelijk om de juiste conclusies te trekken. En wat is er leuker dan je eigen antwoord vinden op een vraag? En juist dit maakt onze workshop zo krachtig!

Anneke

Anneke Brouwer

Coach

Werken met jongeren vind ik leuk en heb ik altijd al leuk gevonden. Al lang geleden rondde ik mijn studie Sociaal Werk succesvol af en sinds een aantal jaren leid ik mijn instituut Learning Landsmeer voor bijles en huiswerkbegeleiding met heel veel plezier.

Kansen laten liggen?

Inspireren, motiveren en daar waar nodig een zetje in de juiste richting geven. Er komen steeds vaker jongeren op mijn pad die naar het einde van de middelbare school toewerken en nog altijd niet weten welke richting zij verder op willen. Jongeren met vragen als: Waar ben ik eigenlijk goed in? Welke studie kies ik uit zoveel mogelijkheden? Laat ik geen kansen liggen omdat ik een mogelijkheid over het hoofd zie?

Kleinschalig & inspirerend

Ook als moeder van 3 kinderen waarvan de oudsten in deze fase zitten, merk ik dat dit proces van kiezen helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Vanuit zowel mijn werk als mijn privésituatie, merk ik dus dat dit proces van kiezen een hele klus kan zijn. Tijdrovend maar wel toekomstbepalend! Ik kwam tot de conclusie dat datgene waar veel jongeren eigenlijk behoefte aan hebben, nl een kleinschalig, inspirerend traject onder professionele begeleiding van o.a. een arbeidspsycholoog, simpelweg niet bestaat. Nog niet althans!

Doeltreffend eindresultaat

Samen met Muriel Gijsbers ben ik bijzonder enthousiast over onze met zorg samengestelde workshop. Relevante aspecten zoals bijvoorbeeld persoonlijke karaktereigenschappen, (verborgen) talenten, de actuele arbeidsmarkt en meer, hebben we hierin meegenomen. We hebben er net zolang aan gewerkt en geschaafd, totdat we overtuigd waren van een doeltreffend eindresultaat waar onze toekomstige deelnemers écht mee uit de voeten kunnen!

Terug naar home